Recenze: Krvavá kreatura - Darren Shan

9. února 2013 v 8:00 | Zdenina |  Recenze na knihy
Zlo se probouzí...


Grubbs Grady se snaží žít život obyčejného kluka, má kamarády s kterými může chodit do kina, jen Bill-I mu do toho všeho nezapadá, přesto i na něho si občas čas najde. Dervish neustále pracuje a nyní dokonce odjíždí na víkend pryč. Grubbs sice uspořádá párty, jenže se v něm probudí dávné rodinné prokletí i magie, takže o problémy je postaráno. K tomu se Grubbs s Bill-Im a jedním klukem Lochem rozhodnou hledat poklad v lese, místo toho však objeví jeskyni plnou magie a Grubbs v ní spatří tvář dívky, která na něho křičí neznámou řečí.
Dokáže Grubbs přemoci bestii v sobě? Nebo se snad promění v krvelačného vlkodlaka? Pomůže mu Dervish, nebo raději povolí Beránky, aby se o Grubbse postarali? Kdo je záhadný pobuda v lese? Co se skrývá v jeskyni a proč byla magicky uzavřena? Kdy se o slovo přihlásí Lord Lítost?
...
Krvavá kreatura je pátým dílem série Demonata, kde se střídají tři hlavní postavy a zároveň i tři časové úrovně. V dávných časech byla Bec, pak Pecka a v přítomnosti je Grubbs. Přestože si jsou časově vzdáleni, tak se jejich příběhy prolínají a utváří soudržný celek.

Kniha se soustřeďuje kolem Grubbse, který má noční můry a je vyděšený z toho, že se v něm probouzí magie a on jí nedokáže ovládat, přestože Dervishovi tvrdí, že se nic neděje. Největší starosti však má s rodinným prokletím, každé dítě v období dospívání je ohroženo, protože mu hrozí proměna ve vlkodlaka.
Jediná pomoc je zkusit si zahrát šachovou partii s Lordem Lítostí, jenže to u Grubbse nepřichází v úvahu, jelikož společně s Dervishem proti Lordu Lítosti a jeho fámulům už několikrát bojovali a přežili, tím ho ponížili a on je chce zabít hodně pomalu. Pokud se tedy u Grubbse skutečně probouzí prokletí, tak je jediná možnost poprava od Beránků, protože Dervish nebude mít žaludek na to, aby zabil synovce.

Grubbsova rozpolcenost prochází celou knihou, ale rozhodně nečekejte žádné lítostivé nebo sentimentální kecy, protože on s tím bojuje a nehodlá se té bestii uvnitř poddat.
Jeho boji je věnováno hodně místa, ale vůbec to nepůsobí nudně, spíš naopak, knihu to obohacuje.

Má oblíbená postava této série je Lord Lítost, bohužel se tentokrát objeví až na konci knihy, tedy kromě několika Grubbsovo zavzpomínání. Některé postavy nepotřebují příliš místa, aby udělaly maximální dojen a to je bezesporu právě Lord Lítost, protože ten umí přijít na scénu ve velkém stylu. Stačila jsem jen zírat s otevřenou pusou, jak se skvěle uvedl. Jen je velká škoda, že autor to celé utnul v tom nejlepším. Doufám, že drahý Grubbs toto shledání přežije.

Závěr mi prostě vyrazil dech. Celá kniha se nesla v mírném stylu, takže jsme se démonů nedočkali. I když tu byla akce, tak nechutné scény z minulých dílů se nekonaly. Tedy až na několik posledních stran, kde se ukázal Lord Lítost se svými fámuly. A vraždění mohlo začít.

Děj byl hodně jednoduchý, bez vedlejších odboček a první polovina se dá snadno předvídat, za to ta druhá jistě hodně překvapí. Kniha byla prostě o dost slabší a něco tomu chybělo. Závěr však knize reputaci o hodně zvýšil. I když šlo jen o několik stran, tak to na mě hodně zapůsobilo. Jen to nemuselo končit v nejlepším. Grrr...

Krvavá kreatura je čtivé, napínavé fantasy, které si čtenář užije. Doporučil bych ji spíše starší mládeži, která už něco vydrží, ostatně jako celou sérii.

Hodnocení: 4/5
Název: Krvavá kreatura (orig. Blood Beast, 2007)
Autor: Darren Shan
Série:Demonata
Díl: 5
Překlad: Richard Podaný
Vazba: Tvrdá
Počet stran: 208
Vydal: CooBoo, 2012 (1. vydání)
Doporučená cena: 249 Kč
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Roxanne Roxanne | Web | 9. února 2013 v 19:44 | Reagovat

Úžasná kniha, úžasná série :D..
Momentálně se nemůžu dočkat sedmého dílu :D

2 Be secret Be secret | E-mail | Web | 2. července 2013 v 8:56 | Reagovat

Bože..jak já ji chci, jenom..Máš Démony apokalypsy? :D

3 paperbacks paperbacks | Web | 9. února 2014 v 19:25 | Reagovat

Já jsem z knihy nadšená, podle mě jedna z nejlepších a ten konec.. prostě bomba :-)

4 Markjar Markjar | E-mail | Web | 11. června 2018 v 21:01 | Reagovat

cialis 100mg reviews
<a href="http://cialis-gg.com">buy cialis 20mg</a>
acipan 20mg cialis
[URL=http://cialis-tt.com#tadalafil+online ]cialis on line[/URL]

5 Markjar Markjar | E-mail | Web | 12. června 2018 v 2:39 | Reagovat

can cialis help with b phone
<a href="http://cialis-tt.com">tadalafil online</a>
lachesis omeopatia controindicazioni cialis
[URL=http://cialis-gg.com#cialis+sale ]buy cialis 20mg[/URL]

6 Markjar Markjar | E-mail | Web | 12. června 2018 v 5:21 | Reagovat

hidrofugal erfahrungsbericht cialis
<a href="http://cialis-gg.com">cialis uk</a>
klotrix generic cialis
[URL=http://cialis-tt.com#tadalafil+5mg ]cialis buy[/URL]

7 Markjar Markjar | E-mail | Web | 13. června 2018 v 16:23 | Reagovat

hfbk hamburg erfahrungsbericht cialis
<a href="http://cialis-tt.com">generic for cialis</a>
generic cialis ultrafarma remedios
[URL=http://cialis-tt.com#tadalafil+5mg ]cialis 20 mg price[/URL]

8 Markjar Markjar | E-mail | Web | 13. června 2018 v 21:57 | Reagovat

doxoral hond bijwerkingen cialis
<a href="http://cialis-gg.com">female cialis online mail-order pharmacies</a>
pirmella 1 35 generic cialis
[URL=http://cialis-tt.com#cheap+cialis+20+mg ]buy cialis 20 mg[/URL]

9 Markjar Markjar | E-mail | Web | 14. června 2018 v 17:59 | Reagovat

japanski kristali dejstvo cialis
<a href="http://cialis-gg.com">cialis 30 day sample</a>
can you buy cialis in mexico
[URL=http://cialis-gg.com#cialis+coupon ]cialis 20 mg[/URL]

10 Markjar Markjar | E-mail | Web | 15. června 2018 v 14:25 | Reagovat

cialis band lexington ky map
<a href="http://cialis-tt.com">buy tadalafil</a>
cvs caremark prior auth form cialis side
[URL=http://cialis-tt.com#cialis+from+canada ]tadalafil 20mg[/URL]

11 Markjar Markjar | E-mail | Web | 16. června 2018 v 10:39 | Reagovat

l arginine plus cialis generic
<a href="http://cialis-gg.com">buy cialis now</a>
raniben 150 controindicazioni cialis
[URL=http://cialis-tt.com#cialis+generic ]cheap cialis online[/URL]

12 Markjar Markjar | E-mail | Web | 25. června 2018 v 15:49 | Reagovat

12 week contest prep female viagra
<a href="http://viagra-gg.com">buy viagra online</a>
effetti e controindicazioni del viagra
[URL=http://viagra-tt.com#viagra+generic+availability ]where to buy viagra[/URL]

13 Markjar Markjar | E-mail | Web | 26. června 2018 v 21:37 | Reagovat

slova pesni viagra
<a href="http://viagra-gg.com">viagra generic availability</a>
red viagra 200mg usa
[URL=http://viagra-gg.com#viagra+plus+online+mail-order+pharmacies ]buy 50 mg viagra[/URL]

14 Markjar Markjar | E-mail | Web | 27. června 2018 v 6:18 | Reagovat

koko and robin williams youtube on viagra
<a href="http://viagra-gg.com">viagra canada</a>
ataturk imzasi dovme fiyati viagra
[URL=http://viagra-gg.com#sildenafil+rezeptfrei+deutschland ]cheap viagra 50mg[/URL]

15 Markjar Markjar | E-mail | Web | 27. června 2018 v 22:45 | Reagovat

123 doc viagra
<a href="http://viagra-tt.com">pfizer viagra</a>
arnold 3d efeitos colaterais do viagra
[URL=http://viagra-tt.com#buy+viagra+100mg ]sildenafil buy[/URL]

16 Markjar Markjar | E-mail | Web | 28. června 2018 v 3:09 | Reagovat

what are the generic names for viagra
<a href="http://viagra-gg.com">pfizer viagra</a>
top 10 viagra slogans
[URL=http://viagra-gg.com#female+viagra+pills ]cheap 100 mg viagra[/URL]

17 Markjar Markjar | E-mail | Web | 28. června 2018 v 11:08 | Reagovat

tranexamic acid 100mg viagra
<a href="http://viagra-tt.com">viagra tablets</a>
dove acquistare viagra
[URL=http://viagra-tt.com#buy+viagra+generic ]viagra professional online mail-order pharmacies[/URL]

18 Markjar Markjar | E-mail | Web | 29. června 2018 v 16:54 | Reagovat

it520 150 mg viagra
<a href="http://viagra-gg.com">cheap sildenafil online</a>
le secret des flamands generique viagra
[URL=http://viagra-gg.com#buy+viagra ]female viagra pills[/URL]

19 Markjar Markjar | E-mail | Web | 29. června 2018 v 21:27 | Reagovat

acquisto viagra pagamento in contrassegno
<a href="http://viagra-gg.com">buy 50mg viagra</a>
system band viagra live 2015
[URL=http://viagra-gg.com#generic+viagra+online+mail-order+pharmacies ]cheap sildenafil online[/URL]

20 Markjar Markjar | E-mail | Web | 5. července 2018 v 23:46 | Reagovat

cialis professional 100 mg
<a href="http://cialis-tt.com">tadalafil generic</a>
how much does cialis pill cost
[URL=http://cialis-tt.com#tadalafil ]cialis for sale[/URL]

21 Markjar Markjar | E-mail | Web | 10. července 2018 v 1:16 | Reagovat

panzytrat bijsluiter viagra
<a href="http://viagra-gg.com">50mg viagra</a>
wanneer loopt patent viagra after 4
[URL=http://viagra-gg.com#female+viagra+online+mail-order+pharmacies ]buy viagra online[/URL]

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama