Recenze: Tvůj stín - Jeffery Deaver

17. ledna 2013 v 17:04 | Zdenina |  Recenze na knihy
Poznejte odvrácenou tvář popularity. Pokud totiž narazíte na šíleného fanouška, tak se ze slávy stává hotové peklo a z pronásledovatele "Tvůj stín"...

Úspěšná zpěvačka Kayleigh Towneová ráda komunikuje s fanoušky, tedy až do doby, kdy si Edwin Sharp její rutinní email vysvětlí tak, že ho miluje a jsou si souzeni. Jeho pronásledování nezná mezí a Kayleigh se spojí se svou přítelkyní Kathryn Danceovou, která pracuje pro CBI (Kalifornský úřad vyšetřování se zaměřením na výslechy a analýzu řeči těla), aby jí pomohla stalkera odstranit z života. Jenže pak někdo Kayleigh pustí do telefonu první sloku písně Tvůj stín a následně je nalezen mrtvý člen kapely, kterého někdo zavraždil podle interpretace slov písně. Místní policie z malého města si neví rady, jak dál a Kathryn Danceová tuší, že vrah teprve začíná a ohrožen může být kdokoliv z okolí zpěvačky.
Stojí za vraždami stalker Edwin, nebo je jen figurka ve hře skutečného vraha? Mají vraždy něco společného s minulostí mladé zpěvačky? Dokáže Kathryn Danceová případ vyřešit, nebo se sama stane obětí?
...
Tvůj stín je vynikající, až mistrovský thriller, během kterého vám bude z napětí běhat mráz po zádech. Někdo se totiž skrývá ve stínech a vrah může udeřit kdykoliv i kdekoliv. Policie je jako obvykle neschopná najít nějaké stopy a bezradně tápou v informacích, které nikam nevedou. Podezřelých přibývá s každou kapitolou a nikdo nic neví.

Postavy jsou taktéž brilantně vytvořené, takže každá přináší příběhu svůj dílek, aby všechno v závěru dávalo smysl. Některé jsou samozřejmě hlavnější a jiné spíše doplňkové, ale všechny mají pro děj svou váhu.
Kathryn Danceová pracuje pro CBI (Kalifornský úřad vyšetřování se zaměřením na výslechy a analýzu řeči těla) a patří ke špičce v oboru. Její práce stojí na přesnosti, dedukci a správné analýze situace nebo chování člověka. Dokáže si poradit v mnoha situacích, ale i ona se může někdy mýlit.
Autor hlavní postavu vykreslil velmi dobře, jenže jí na pomoc v případu poslal bývalého detektiva Lincolna Rhyma (např. Sběratel kostí). To však podle mého názoru nebyl nejlepší nápad, protože Lincoln v knize působí jako rušivý faktor a strhává na sebe až příliš pozornosti. Je až příliš pedantský a na okolí má stejná měřítka, takže všechny jen neustále opravuje, aby všechno bylo podle něho. V jeho sérii mi to nevadí, ale u Kathryn Danceové ano, protože ona má úplně jiný způsob práce.

Příběh je hodně komplikovaný, ale nemůžete se od něho odtrhnout. Postupně se před vámi odkrývá do detailu propracovaný příběh, který chvílemi bere dech, a vy jen šokovaně zíráte na řádky textu. Pokaždé, když už to vypadá, že bude pachatel dopaden, tak se ukáže, že všechno bylo trochu jinak a viník může být někdo úplně jiný.

Pokud nemáte rádi překvapivé a složité konce, tak se na to připravte, protože Tvůj stín má grandiózní finále, při kterém se vše vyjasní a to hned několikrát. Dokonce i policie bude na prášky, protože se děj chvílemi začne ubírat šíleným tempem protkaným nejen děsivými vraždami, ale i velkou přestřelkou. Závěr se prostě nese ve stejném duchu jako celá kniha, i když je ještě o trochu lepší.

Nestává se mi často, aby mi kniha vyrazila dech, ale tahle to dokázala hned několikrát a Jeffery Deaver mi dokázal, že je skutečný mistr žánru a zaslouží si obdiv za tuto vynikající knihu.
Od tohoto autora jsem v minulosti četla několik knih, ale po tomto úžasném literárním zážitku se na jeho knihy opět vrhnu a jistě si je taktéž užiji.

Tvůj stín je úchvatný thriller s propracovaným dějem, postavami i pozadím děje, vše je přesně propojené, aby příběh dával celek, a finále rozhodně stojí za to. Knihu ocení všichni čtenáři, kteří mají rádi složitý děj, akci i detektivní zápletku.

Hodnocení: 5/5
Název: Tvůj stín (orig. XO, 2012)
Autor: Jeffery Deaver
Série: Kathryn Danceová
Díl: 3
Překlad: Jiří Kobělka
Vazba: Tvrdá s přebalem
Počet stran: 480
Vydal: Domino, 2012 (1. vydání)
Doporučená cena: 299 Kč
 

6 lidí ohodnotilo tento článek.

Komentáře

Zobrazit vše (617)
Zobrazit starší komentáře

601 pazhoise pazhoise | E-mail | Web | 7. června 2018 v 17:41 | Reagovat

viagra pills <a href="http://viagrapfhze.com/#">discount viagra</a> viagra sildenafil <a href=http://viagrapfhze.com/#>online viagra</a>

602 bfiitant bfiitant | E-mail | Web | 7. června 2018 v 18:56 | Reagovat

generic viagra <a href="http://viagraocns.com/#">buy female viagra</a> natural viagra alternatives <a href=http://viagraocns.com/#>viagra doses</a>

603 hfuitant hfuitant | E-mail | Web | 8. června 2018 v 5:48 | Reagovat

viagra overnight <a href="http://sexviagen.com/#">sublingual viagra</a> buy online viagra <a href=http://sexviagen.com/#>try viagra for free</a>

604 bynGinly bynGinly | E-mail | Web | 8. června 2018 v 14:15 | Reagovat

cheapest brand viagra <a href="http://viagraveikd.com/#">what happens if a girl takes viagra</a> cheap viagra pills <a href="http://viagraveikd.com/#">viagra samples</a>

605 RobertHycle RobertHycle | E-mail | 10. června 2018 v 1:42 | Reagovat

first website Jarle Thorsen SiteTalk Community Inc.

606 IsrafaceVot IsrafaceVot | E-mail | Web | 10. června 2018 v 12:30 | Reagovat

Социальная сеть знакомств в Израиле

<a href=http://israface.com>израильтяне, иудеи, евреи подробнее по ссылке</a>

607 nreitant nreitant | E-mail | Web | 10. června 2018 v 21:49 | Reagovat

generic viagra sildenafil <a href="http://susamsokagim.com">viagra coupons</a> cheap viagra pills <a href=http://susamsokagim.com>real viagra</a>

608 nfgitant nfgitant | E-mail | Web | 11. června 2018 v 7:57 | Reagovat

viagra generic <a href="http://mo-basta.org">canada viagra</a> buy viagra professional <a href=http://mo-basta.org>sildenafil viagra</a>

609 xbcGinly xbcGinly | E-mail | Web | 12. června 2018 v 4:38 | Reagovat

australian payday loans <a href="https://onlineloan.us.org">online payday loans</a> payday loan lenders <a href="https://onlineloan.us.org">online payday loans</a>

610 bdsitant bdsitant | E-mail | Web | 12. června 2018 v 19:27 | Reagovat

low interest rate personal loans <a href="https://cashadvanceonline.us.org">advance cash payday loan</a> same day payday loans direct lenders <a href=https://cashadvanceonline.us.org>same day payday loans</a>

611 RobertGub RobertGub | E-mail | 12. června 2018 v 23:46 | Reagovat

Язва и и чудо AminoBoosters ( AminoPure) это замена Ламинина (Laminine LPGN), но в 4 раза дешевле и сильнее. Все от д-ра Eskeland  http://1541.ru skype evg7773

<a href=http://1541.ru>AminoBoosters единственный в Мире натуральный продукт из оплодотворенного куриного яйца, способный спасать тяжело больных с самыми разными заболеваниями тогда, когда медицина бессильна. Дешевле ламинина в 4 раза</a>

<a href=http://1541.ru>Only for USA in Russian Analogue of Laminine AminoBoosters (aminopure) are 4 times more affordable as Laminine by LPGN</a>

Only for USA in Russian Analogue of Laminine AminoBoosters (aminopure) are 4 times more affordable as Laminine by LPGN http://1541.ru/rz1.html

<a href=http://1541.ru>Заработок без вложений, без обяз. ежемесячных покупок и Асолютно без приглашений, если пожелаете. Скайп evg7773 Работаем с Аналогом Ламинина 1 в 1, но дешевле чем Laminine LPGN  в 4 раза. Продукт спасает, Когда медицина помочь не Может априори</a>

<a href=https://www.getyourboomback.com/#_l_2ps>Kup Analog Lamininu AminoPure (AminoBoosters) w Polsce tansze 4 razy</a>

CrowdFunding International (eu) SKAM. Does not pay out money.(Краудфандинг)Мошенники. Не платят.

612 bsditant bsditant | E-mail | Web | 13. června 2018 v 5:40 | Reagovat

cash loans no credit check <a href="https://onlinepaydayloan.us.org">cash advance</a> card consolidate credit debt <a href=https://onlinepaydayloan.us.org>payday loans</a>

613 RodneyNam RodneyNam | E-mail | 14. června 2018 v 4:34 | Reagovat

I can do this in the service of an individual note but was hoping for tabular statistics in support of all <a href=http://www.gagner-argent.org/>comment gagner de l’argent</a> holdings. I am worrisome to help the acknowledged friend who has an nationwide elaborate list of unwanted funds see the expense ratios. I recall Vanguard puts this on the 'fore page' as the least from the word go column entry in the service of each ready

614 lllhoise lllhoise | E-mail | Web | 15. června 2018 v 1:29 | Reagovat

buy viagra new york <a href="http://genericonlineviaqra.com/"> viagra samples</a> viagra coupons <a href=http://genericonlineviaqra.com> viagra price</a>

615 nnritant nnritant | E-mail | Web | 16. června 2018 v 17:15 | Reagovat

order cialis <a href="http://fundeconp.org/">buy cialis online</a> non prescription cialis <a href=http://fundeconp.org/>cialis online</a>

616 StephenOberi StephenOberi | E-mail | 18. června 2018 v 5:17 | Reagovat

Замена ( Аналог) ламинину, это AminoBoosters ( AminoPure) 1 в 1, но дешевле в 4 раза и выпускается Только на знаменитом  Экстракте YТE.
В 1 капсуле 400 - 420 мг, а  в ламинине 200.  Мир узнал о Ламинине в 2011 году, когда его начали выпускать на норвежском экстракте YТЕ из инкубированного оплодотворенного куриного яйца,  который  создал д-р Эскеланд. Ламинин творил чудеса в восстановлении здоровья там, где медицина ничего не может сделать априори. Название продукта не важно. Главное, что Восстановление ( не лечение) дает именно Экстракт YТE, его количество в 1 капсуле. Это почти панацея, настолько хорош экстракт. Можно не верить, но факты есть факты. И отзывы в интернете говорят об этом. Главный минус Ламинина -  Дорого, так как для получения эффекта пить надо МНОГО. А заработать хотя бы $200 в МЛМ Laminine LPGN могут немногие.  Пришло время более дешевого и эффективного Aminoboosters ( AminoPure) на том же сырье, тоже д-р Эскеланд, та же технология. И заработок без обяз. ежемесячных покупок, без копейки затрат, без приглашений,  на пассиве с 1-го шага доступен любому. Это партнерка.
Консультации по скайпу evg7773
Подробно на сайте http://1541.ru

Analogue of Laminine AminoPure (AminoBoosters) are 4 times more affordable as Laminine by LPGN. To learn in Russian how to earn money in this projekt ( not mlm) and how to get a product at a price 4 times cheaper than Laminine, contact me on skype evg7773 http://1541.ru
English Buy http://1541.ru/rz1.html

Only for USA in Russian Analogue of Laminine AminoBoosters (aminopure) are 4 times more affordable as Laminine by LPGN http://1541.ru/rz1.html

617 caitlinyz11 caitlinyz11 | E-mail | Web | Úterý v 21:27 | Reagovat

My new blog sites
http://hotties.pictures.erolove.in/?post.anaya
blue card renewal hhomemade beast porn video old girl put the rolls in black men masterbating virgin phones megastores uk

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama