Recenze: Tvůj stín - Jeffery Deaver

17. ledna 2013 v 17:04 | Zdenina |  Recenze na knihy
Poznejte odvrácenou tvář popularity. Pokud totiž narazíte na šíleného fanouška, tak se ze slávy stává hotové peklo a z pronásledovatele "Tvůj stín"...

Úspěšná zpěvačka Kayleigh Towneová ráda komunikuje s fanoušky, tedy až do doby, kdy si Edwin Sharp její rutinní email vysvětlí tak, že ho miluje a jsou si souzeni. Jeho pronásledování nezná mezí a Kayleigh se spojí se svou přítelkyní Kathryn Danceovou, která pracuje pro CBI (Kalifornský úřad vyšetřování se zaměřením na výslechy a analýzu řeči těla), aby jí pomohla stalkera odstranit z života. Jenže pak někdo Kayleigh pustí do telefonu první sloku písně Tvůj stín a následně je nalezen mrtvý člen kapely, kterého někdo zavraždil podle interpretace slov písně. Místní policie z malého města si neví rady, jak dál a Kathryn Danceová tuší, že vrah teprve začíná a ohrožen může být kdokoliv z okolí zpěvačky.
Stojí za vraždami stalker Edwin, nebo je jen figurka ve hře skutečného vraha? Mají vraždy něco společného s minulostí mladé zpěvačky? Dokáže Kathryn Danceová případ vyřešit, nebo se sama stane obětí?
...
Tvůj stín je vynikající, až mistrovský thriller, během kterého vám bude z napětí běhat mráz po zádech. Někdo se totiž skrývá ve stínech a vrah může udeřit kdykoliv i kdekoliv. Policie je jako obvykle neschopná najít nějaké stopy a bezradně tápou v informacích, které nikam nevedou. Podezřelých přibývá s každou kapitolou a nikdo nic neví.

Postavy jsou taktéž brilantně vytvořené, takže každá přináší příběhu svůj dílek, aby všechno v závěru dávalo smysl. Některé jsou samozřejmě hlavnější a jiné spíše doplňkové, ale všechny mají pro děj svou váhu.
Kathryn Danceová pracuje pro CBI (Kalifornský úřad vyšetřování se zaměřením na výslechy a analýzu řeči těla) a patří ke špičce v oboru. Její práce stojí na přesnosti, dedukci a správné analýze situace nebo chování člověka. Dokáže si poradit v mnoha situacích, ale i ona se může někdy mýlit.
Autor hlavní postavu vykreslil velmi dobře, jenže jí na pomoc v případu poslal bývalého detektiva Lincolna Rhyma (např. Sběratel kostí). To však podle mého názoru nebyl nejlepší nápad, protože Lincoln v knize působí jako rušivý faktor a strhává na sebe až příliš pozornosti. Je až příliš pedantský a na okolí má stejná měřítka, takže všechny jen neustále opravuje, aby všechno bylo podle něho. V jeho sérii mi to nevadí, ale u Kathryn Danceové ano, protože ona má úplně jiný způsob práce.

Příběh je hodně komplikovaný, ale nemůžete se od něho odtrhnout. Postupně se před vámi odkrývá do detailu propracovaný příběh, který chvílemi bere dech, a vy jen šokovaně zíráte na řádky textu. Pokaždé, když už to vypadá, že bude pachatel dopaden, tak se ukáže, že všechno bylo trochu jinak a viník může být někdo úplně jiný.

Pokud nemáte rádi překvapivé a složité konce, tak se na to připravte, protože Tvůj stín má grandiózní finále, při kterém se vše vyjasní a to hned několikrát. Dokonce i policie bude na prášky, protože se děj chvílemi začne ubírat šíleným tempem protkaným nejen děsivými vraždami, ale i velkou přestřelkou. Závěr se prostě nese ve stejném duchu jako celá kniha, i když je ještě o trochu lepší.

Nestává se mi často, aby mi kniha vyrazila dech, ale tahle to dokázala hned několikrát a Jeffery Deaver mi dokázal, že je skutečný mistr žánru a zaslouží si obdiv za tuto vynikající knihu.
Od tohoto autora jsem v minulosti četla několik knih, ale po tomto úžasném literárním zážitku se na jeho knihy opět vrhnu a jistě si je taktéž užiji.

Tvůj stín je úchvatný thriller s propracovaným dějem, postavami i pozadím děje, vše je přesně propojené, aby příběh dával celek, a finále rozhodně stojí za to. Knihu ocení všichni čtenáři, kteří mají rádi složitý děj, akci i detektivní zápletku.

Hodnocení: 5/5
Název: Tvůj stín (orig. XO, 2012)
Autor: Jeffery Deaver
Série: Kathryn Danceová
Díl: 3
Překlad: Jiří Kobělka
Vazba: Tvrdá s přebalem
Počet stran: 480
Vydal: Domino, 2012 (1. vydání)
Doporučená cena: 299 Kč
 

6 lidí ohodnotilo tento článek.

Komentáře

Zobrazit vše (519)
Zobrazit starší komentáře

501 FvteExceri FvteExceri | E-mail | Web | 30. září 2017 v 15:23 | Reagovat

internet payday loans
<a href="https://loansonlinevaec.org">payday loan</a>
loan payment calculator
<a href=https://loansonlinevaec.org>same day payday loans</a> ’

502 LvvodMoibre LvvodMoibre | E-mail | Web | 2. října 2017 v 0:51 | Reagovat

female viagra pills - http://viagrapfhze.com/
viagra results <a href=http://viagrapfhze.com/>buy viagra</a> ’

503 DrbecAbocky DrbecAbocky | E-mail | Web | 2. října 2017 v 0:51 | Reagovat

viagra oral jelly - http://viagraoplws.com/
buy female viagra <a href="http://viagraoplws.com/">viagra price</a> ’

504 KolpJoique KolpJoique | E-mail | Web | 3. října 2017 v 10:41 | Reagovat

I enjoy this site - its so usefull and helpfull.

505 Muntrelilm Muntrelilm | E-mail | Web | 3. října 2017 v 18:21 | Reagovat

viagra coupon
<a href="http://sexviagen.com/">viagra price</a>
buy brand viagra
<a href="http://sexviagen.com/">generic viagra</a> ’

506 FwjjExceri FwjjExceri | E-mail | Web | 3. října 2017 v 18:21 | Reagovat

online loans no credit
<a href="https://paydayllae.com/">pay day loans</a>
1000 payday loans
<a href=https://paydayllae.com/>3 month payday loans</a> ’

507 VbwgxJoique VbwgxJoique | E-mail | Web | 5. října 2017 v 2:10 | Reagovat

actual payday loan lender - https://paydayllae.com/
apple payday loan <a href=https://paydayllae.com/>payday loans online</a> ’

508 cheap cialis 20mg cheap cialis 20mg | E-mail | Web | 5. října 2017 v 2:39 | Reagovat

The apothecary is an accessible liaison whom patients can talk http://cialis20-online.com/ best price on cialis 20mg to face-to-face, without an appointment. He or she is someone who can defence health-related questions — what foods, drinks, activities, or other drugs could have an result on medication or what to do about a missed dose. Essentially,

509 okasqt okasqt | E-mail | Web | 5. října 2017 v 2:53 | Reagovat

The pill roller is an reachable liaison whom patients can talk to face-to-face, http://canadian-pharmacyonlinee.com/ best canadian online pharmacy without an appointment. He or she is someone who can surrebuttal health-related questions — what foods, drinks, activities, or other drugs could clothed an sense on medication or what to do about a missed dose. Essentially,

510 sgsbcs sgsbcs | E-mail | Web | 5. října 2017 v 2:53 | Reagovat

The pill roller is an reachable link whom patients can talk to face-to-face, http://canadian-pharmacyonlinee.com/ online canadian pharmacy without an appointment. He or she is someone who can surrebuttal health-related questions — what foods, drinks, activities, or other drugs could clothed an essence on medication or what to do around a missed dose. Essentially,

511 Inrcestibe Inrcestibe | E-mail | Web | 16. října 2017 v 20:32 | Reagovat

Astonishingly individual friendly website. Enormous information available on couple of clicks on.

512 Odtcbapold Odtcbapold | E-mail | Web | 17. října 2017 v 1:34 | Reagovat

Great Webpage, Keep up the wonderful job. Thanks a lot!

513 generic viagra generic viagra | E-mail | Web | 17. října 2017 v 2:30 | Reagovat

The druggist is an accessible liaison whom patients can talk http://my-generic-viagra.com/ buy generic viagra online to face-to-face, without an appointment. He or she is someone who can defence health-related questions — what foods, drinks, activities, or other drugs could drink an efficacy on medication or what to do around a missed dose. Essentially,

514 ztp86q ztp86q | E-mail | Web | 29. října 2017 v 21:23 | Reagovat

why medical school <a href="http://pharmacycanada.us.org/ ">best online pharmacy</a> going to medical school http://pharmacycanada.us.org/24-hr-pharmacy canadian pharmacies where to test for std

515 Ldbgalleve Ldbgalleve | E-mail | Web | 31. října 2017 v 19:50 | Reagovat

installment loan - https://cashcevth.com
debt consolidation home loan <a href=https://cashcevth.com>short term loan</a> ’

516 Ffnhhjxappame Ffnhhjxappame | E-mail | Web | 31. října 2017 v 20:43 | Reagovat

no credit check online payday loans
<a href="https://cashecbya.com">pay day</a>
400 payday loan
<a href=https://cashecbya.com>cash now</a> ’

517 Ffnhbhjxappame Ffnhbhjxappame | E-mail | Web | 1. listopadu 2017 v 22:10 | Reagovat

cash 2u payday loans
<a href="https://cashrvyn.com">short term loans</a>
online payday loans
<a href=https://cashrvyn.com>cash advance definition</a> ’

518 wrhjukestibe wrhjukestibe | E-mail | Web | 3. listopadu 2017 v 3:49 | Reagovat

open bank account - https://cashadvanceamericaavx.org
apr payday loans <a href=https://cashadvanceamericaavx.org>online payday advance</a> ’

519 Vsdvtyspeera Vsdvtyspeera | E-mail | Web | 9. listopadu 2017 v 4:25 | Reagovat

viagra online shop - http://viagrapaoe.com
order viagra without prescription <a href=http://viagrapaoe.com>viagra uk</a> ’

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama