RC Recenze: Theodore Boone: Únos - John Grisham

19. ledna 2013 v 12:00 | Zdenina |  Recenze na knihy
Nahlédněte do soudní síně netradičně, a to očima dospívajícího kluka, který fušuje do řemesla nejen advokátům, ale i soudcům a policii...


Theodore Boone je syn dvou advokátů, a to že přichází odjakživa do styku se zákony, policisty, soudci i advokáty ho prostě poznamenalo. Vždyť v budově soudu se vyzná líp než doma. Je mu teprve třináct let, ale dokáže přechytračit každého a v právních kličkách se vyzná jako zkušený advokát. Tentokrát však stojí před složitým případem, do kterého je osobně zainteresován. Jeho spolužačka a dobrá kamarádka April zmizela a ve stejnou dobu se ve městě objevil uprchlý zločinec, s kterým si dopisovala.
Souvisí zmizení April s trestancem? Byla dívka skutečně unesena? Nebo snad jen utekla z domova? Proč se Theovi neozvala? Kde je její otec? Jakým směrem bude Theo pátrat? Dokáže třináctiletý kluk najít ztracenou dívku?
...
Theo je tak trochu poděs, hodně mi připomíná Kevina ze Sám doma, protože si dokáže poradit v každé situaci a má i velkou fantazii, přesto to neznamená, že by si snad vymýšlel. On jen uvažuje a dost často odhalí skrývající se pravdu mnohem dřív než dospělí. Sice je hodně praktický, ale na svět má trochu naivní pohled. To se mu však dá prominout, vždyť je mu teprve třináct, takže je ještě dítě. Právě ten jeho dětský přístup mu hodně často zajišťuje úspěch v případu.

V příběhu máme možnost nahlédnout do soudních síní, a to nejen lidských, ale i zvířecích. Ano, v USA mají "zvířecí soud", který rozhoduje, zda se zvíře nedopustilo trestného činu. Theo pomáhá svému spolužákovi obhajovat papouška, který údajně napadá sousedy. Tento proces rozhodně stojí za to, hlavně když papoušek začne nadávat v italštině a Theo dokazuje, že papoušek nikomu ubližovat nechce.

Během čtení je patrné, že autor je známý svými právnickými thrillery, protože tohle regulérní právnický thriller, jen je trochu zjednodušený pro mládež.
Dobře si pohrává s emocemi postav, které jsou šokováni zmizením mladé dívky a možným únosem. Když se později najde v řece mrtvola, atmosféra ve městě by se dala krájet. Policie o případu neustále jen mlží a neprozrazují podrobnosti. Lidé propadají beznaději a jsou vyděšeni. I sám Theo, který je jinak zvyklý na podobné případy, to vše velmi prožívá, ale nevzdává se a snaží se pátrat dál.

Děj je sice trochu jednodušší, než jsem u thrilleru zvyklá, přesto je tu i nepředvídatelnost, protože se případ zmizení dívky komplikuje hned několikrát. Policie sice hned od začátku tvrdí, že mají pachatele, který se s nimi pokouší dohodnout. Co když je za tím někdo jiný?
Theo tedy sleduje několik stop zároveň a postupně případ rozplétá. Jak zareaguje, až se dostane do slepé uličky? Naštěstí má kamarády i příbuzné, kteří ho před rodiči kryjí a v případě nouze mu pomohou.

Únos je druhý díl série Theodore Boone, která v sobě dokáže skloubit napětí i akci thrilleru s humorem a zajímavými postavami, které si rychle získají vaši přízeň. Věřím, že knihu ocení nejen mládež, ale i dospělí, pro které bude jistě výbornou oddychovou četbou.

Hodnocení: 4/5

Velmi děkuji nakladatelství Fortuna Libri za poskytnutí výtisku v recenzi. Knihu ůžete zakoupit na jejich stránkách.
Název: Únos (orig. Theodore Boone - The Abduction, 2011)
Autor: John Grisham
Série: Theodore Boone
Díl: 2
Překlad: Emílie Harantová
Vazba: Tvrdá
Počet stran: 218
Vydal: Fortuna Libri, 2012 (1. vydání)
Doporučená cena: 164 Kč
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Zvrtappame Zvrtappame | E-mail | Web | 28. prosince 2017 v 23:54 | Reagovat

same day cash loans bad credit
<a href="https://xxepayday.com/">cash advance america</a>
quick cash payday loans
<a href=https://xxepayday.com/>payday loans near me</a>

2 Vecubrergy Vecubrergy | E-mail | Web | 26. ledna 2018 v 17:24 | Reagovat

canada online pharmacy viagra
<a href=http://viasergeneric.com/>cheap generic viagra</a>
natural viagra alternative
<a href="http://viasergeneric.com/">viagra online</a>  OK’

3 Ecfvbrergy Ecfvbrergy | E-mail | Web | 30. ledna 2018 v 4:23 | Reagovat

viagra spam http://viasergeneric.com/  OK’

4 RokAbocky RokAbocky | E-mail | Web | 30. ledna 2018 v 17:46 | Reagovat

how viagra works http://genericonlineviaqra.com/ ok’

5 Brcsapold Brcsapold | E-mail | Web | 2. února 2018 v 23:02 | Reagovat

OK’ https://onlineloan.us.org/
same day loans <a href=https://onlineloan.us.org/>payday loan</a>

6 Dxvappore Dxvappore | E-mail | Web | 4. února 2018 v 17:29 | Reagovat

OK’
<a href="https://cashadvanceonline.us.org/">payday loan lenders</a>
payday loans no checks <a href="https://cashadvanceonline.us.org/">cash advance definition</a>

7 BrvsPeetly BrvsPeetly | E-mail | Web | 5. února 2018 v 0:31 | Reagovat

OK’
<a href="https://onlineloan.us.org/">payday loan lenders</a>
payday loans cash advances <a href=https://onlineloan.us.org/>get payday loan</a>

8 Vrcloyamp Vrcloyamp | E-mail | Web | 6. února 2018 v 19:01 | Reagovat

OK’
<a href="http://viasergeneric.com/">viagra generic</a>
buy viagra soft online
<a href=http://viasergeneric.com/>buy viagra cheap</a>

9 TvbAwabs TvbAwabs | E-mail | Web | 7. února 2018 v 15:04 | Reagovat

OK’
<a href="https://24paydayloan.org/">loan online</a>
debt https://24paydayloan.org/ - payday loans online

10 GbrDiuse GbrDiuse | E-mail | Web | 20. února 2018 v 3:11 | Reagovat

<a href="https://bestpaydayloan.us.org/"> payday loans online</a>
quick loans bad credit <a href=https://bestpaydayloan.us.org/> online payday loans</a>
OK’

11 GbmQuopy GbmQuopy | E-mail | Web | 23. února 2018 v 22:40 | Reagovat

buying generic cialis - http://buycialisomskc.com/
does female cialis work for women <a href=http://buycialisomskc.com/>cialis</a> ’

12 Dvszique Dvszique | E-mail | Web | 28. února 2018 v 14:37 | Reagovat

best price viagra name brand online
<a href=http://cheaperectilepills.com/>otc erectile pills</a>
buy viagra online no prescription
<a href="http://cheaperectilepills.com/">over counter erectile pills</a> OK’

13 FbdbiSee FbdbiSee | E-mail | Web | 1. března 2018 v 13:14 | Reagovat

Hello! All! http://cheaperectilepills.com/ best price viagra name brand online <a href=http://cheaperectilepills.com/>price of viagra</a> ok’

14 GbrDiuse GbrDiuse | E-mail | Web | 9. března 2018 v 15:51 | Reagovat

Hi!
<a href="http://genericonlineviaqra.com/">viagra generic online</a>
generic viagra soft tabs
<a href=http://genericonlineviaqra.com/>viagra generic online</a>  OK’

15 bsrIcefe bsrIcefe | E-mail | Web | 13. dubna 2018 v 21:12 | Reagovat

buy viagra meds online <a href="http://fviagrajjj.com/#">generic viagra sildenafil</a> viagra canada no prescription <a href="http://fviagrajjj.com/#">viagra cheapest</a> OK’

16 fdwIcefe fdwIcefe | E-mail | Web | 17. dubna 2018 v 3:48 | Reagovat

name brand viagra online <a href="http://viagraveikd.com/#">viagra</a> viagra pfizer online <a href="http://viagraveikd.com/#">viagra coupon</a>

17 iosIcefe iosIcefe | E-mail | Web | 18. dubna 2018 v 4:39 | Reagovat

does viagra work for women <a href="http://officialsaintsnflproshop.com/#">over the counter viagra</a> generic female viagra viagra generic

18 btdIcefe btdIcefe | E-mail | Web | 25. dubna 2018 v 19:01 | Reagovat

buy viagra canada <a href="http://officialsaintsnflproshop.com/#">viagra online</a> viagra brand by online viagra generic

19 lrmcitant lrmcitant | E-mail | Web | 30. dubna 2018 v 22:15 | Reagovat

Г©quivalent viagra sans ordonnance https://www.vieillemaman.com/ effet viagra

20 bhrzique bhrzique | E-mail | Web | 2. května 2018 v 2:13 | Reagovat

viagra canada no prescription <a href="http://viagraazmhj.com/#">viagra</a> buy cheap viagra online uk <a href=http://viagraazmhj.com/#>viagra online</a>

21 bsfitant bsfitant | E-mail | Web | 2. května 2018 v 13:35 | Reagovat

discount generic viagra <a href="http://viagrapfhze.com/#">viagra for men</a> cheap viagra uk <a href=http://viagrapfhze.com/#>what is viagra</a>

22 bdcitant bdcitant | E-mail | Web | 9. května 2018 v 2:18 | Reagovat

buy online viagra <a href="http://usa77www.com/#">buy viagra pills</a> online viagra <a href=http://usa77www.com/#>viagra for sale</a>

23 llqshouth llqshouth | E-mail | Web | 11. května 2018 v 1:33 | Reagovat

poor credit loan <a href="https://cashloansonline.us.org/#">best price for viagra</a> personal loans for people with bad credit <a href="https://cashloansonline.us.org/#">generic viagra sale</a>

24 ngvitant ngvitant | E-mail | Web | 2. června 2018 v 18:23 | Reagovat

viagra online without prescription <a href="http://canadiannowv.com/#">viagra on line</a> uk viagra <a href=http://canadiannowv.com/#>viagra online</a>

25 vadGinly vadGinly | E-mail | Web | 6. června 2018 v 13:32 | Reagovat

cialis 5mg <a href="http://hitcialisosn.com/#">cialis online pharmacy</a> cialis 10mg <a href="http://hitcialisosn.com/#">tadalafil best price</a>

26 ploGinly ploGinly | E-mail | Web | 8. června 2018 v 0:18 | Reagovat

generic viagra online <a href="http://menedkkr.com/#">canadian pharmacy viagra</a> cheap viagra <a href="http://menedkkr.com/#">order viagra</a>

27 hfuitant hfuitant | E-mail | Web | 8. června 2018 v 0:52 | Reagovat

buy viagra <a href="http://sexviagen.com/#">cheap viagra online</a> how to get viagra <a href=http://sexviagen.com/#>viagra pills</a>

28 nfsitant nfsitant | E-mail | Web | 9. června 2018 v 6:12 | Reagovat

viagra substitute <a href="https://holidayrentallorgues.com/">get viagra</a> buy viagra uk <a href=https://holidayrentallorgues.com/>order viagra</a>

29 nreitant nreitant | E-mail | Web | 10. června 2018 v 18:44 | Reagovat

viagra story <a href="http://susamsokagim.com">lowest price viagra</a> generic viagra reviews <a href=http://susamsokagim.com>viagra pharmacy</a>

30 bdsitant bdsitant | E-mail | Web | 12. června 2018 v 16:19 | Reagovat

bad credit no payday loan <a href="https://cashadvanceonline.us.org">cash advance</a> a payday loan no faxing <a href=https://cashadvanceonline.us.org>cash advance</a>

31 bsditant bsditant | E-mail | Web | 13. června 2018 v 0:56 | Reagovat

online installment loans <a href="https://onlinepaydayloan.us.org">payday loans</a> quick cash loan <a href=https://onlinepaydayloan.us.org>payday loan</a>

32 bthGinly bthGinly | E-mail | Web | 13. června 2018 v 23:42 | Reagovat

affordable payday loan online <a href="https://onlineloan.us.org">online loans</a> bad credit no payday loan <a href="https://onlineloan.us.org">payday loans online</a>

33 mmzitant mmzitant | E-mail | Web | 19. června 2018 v 18:22 | Reagovat

viagra story <a href="http://canadiannowv.com/">buy cheap generic viagra</a> viagra soft tabs <a href=http://canadiannowv.com>viagra pills</a>

34 nnuGinly nnuGinly | E-mail | Web | 20. června 2018 v 19:28 | Reagovat

cheap viagra <a href="http://www.bitcapblog.com/">order viagra online</a> cheap generic viagra <a href="http://www.bitcapblog.com/">best place to buy viagra online</a>

35 hdfElals hdfElals | E-mail | Web | 1. července 2018 v 17:15 | Reagovat

tadalafil tablets 20 mg <a href="http://cialisovnnc.com/">tadalafil 20mg</a> tadalafil reviews <a href="http://cialisovnnc.com/">no prescription cialis</a>

36 bsditant bsditant | E-mail | Web | 2. července 2018 v 12:41 | Reagovat

viagra substitute <a href="http://purseinstock.com/">cheap generic viagra</a> generic viagra online pharmacy <a href=http://purseinstock.com/>generic viagra</a>

37 fbfBLOOP fbfBLOOP | E-mail | Web | 6. července 2018 v 14:03 | Reagovat

order cialis <a href="http://cialisserfher.com/">tadalafil</a> tadalafil citrate <a href="http://cialisserfher.com/">online cialis</a>

38 mukStept mukStept | E-mail | Web | 19. července 2018 v 2:41 | Reagovat

viagra price <a href="http://dejviagram.com/">buying viagra online</a> viagra 50mg <a href=http://dejviagram.com/>viagra cheap</a>

39 fhgStept fhgStept | E-mail | Web | 24. července 2018 v 13:44 | Reagovat

cheap tadalafil <a href="http://drcialonlinedkb.com/#">buy cialis without prescription</a> cialis brand <a href=http://drcialonlinedkb.com/#>tadalafil cialis</a>

40 ujaStept ujaStept | E-mail | Web | 27. července 2018 v 23:12 | Reagovat

viagra without prescription <a href="http://viagraocns.com/#">sildenafil 100mg</a> buy viagra cheap <a href=http://viagraocns.com/#>buy sildenafil</a>

41 bfchourn bfchourn | E-mail | Web | 4. srpna 2018 v 20:21 | Reagovat

viagra brand name <a href="http://www.movietrailershd.org/">sildenafil 20 mg</a> viagra for men <a href="http://www.movietrailershd.org/">buy generic viagra</a>

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama