Recenze: Počertěná: Tatínkův andílek - Shani Petroffová

8. listopadu 2012 v 12:00 | Zdenina |  Recenze na knihy
Co byste udělali, kdybyste se dozvěděli, že váš otec je ďábel? Zneužili byste toho a něco si přáli, nebo byste ho poslali pryč, ať si pokouší někoho jiného? Přesně v téhle situaci se ocitá třináctiletá Angel. Jak přijde svého ďábelského otce?

Děj:
Angel žije se svou matkou v Dobroticích v Pensylvánii a právě slaví třinácté narozeniny, když jí kontaktuje její otec Lu Cifer, o kterém se domnívala, že je mrtvý. Najednou však vychází najevo, že je živý a je to ďábel, chce s ní navázat vztah a podílet se na utváření jejího života.
Jenže tím do života Angel vnese jen zmatky. Angel se rozhádá se svou nejlepší kamarádkou Gabi, nejoblíbenější holka ve škole Courtney s ní chce kamarádit a nejhezčí kluk Cole s ní chce chodit.
Může za tuto náhlou oblíbenost Angel nebo to zařídil Lu? A dokáže se Angel smířit se svým otcem? Jak dopadne její přátelství s Gabi? A jak Angel naloží se svou ďábelskou mocí?
.
Můj názor:
Kniha má velmi lehký, předvídatelný a zábavný děj, který nejvíce ocení dívky kolem dvanácti let, ti starší mohou knihu brát jako oddychovku.
.
Už když jsem knihu brala do ruky, tak jsem tušila, že půjde o nějakou blbost, ale brala jsem ji jako zábavnou odpočinkovou četbu. Musím říct, že jsem se nemýlila, Počertěnou nelze brát vážně, smějete se u ní od začátku do konce. I když se tu najdou i trochu dojemnější scény.
Lu všemu dodává pořádný kus zábavy, hlavně mě vždy ohromily ty jeho příchody - vynořil se z louže, objevil se maličký ve šlehačce a plaval v ní, jindy se zjevil v nějakých osobách, třeba prodavačce. Ďábel to prostě nevzdává a neustále žádá svou dceru o druhou šanci.
.
Ďábel je jistě zlý a mazaný, ale v Počertěné je to spíše zvláštní chlapík, který by si bez svého pPhone, kde sleduje všechny hříšně duše a píše si tam plány, jen stěží poradil.
.
Angel nikdy nebyla oblíbená, jenže co se jí Lu začal plést do života, tak se to změnilo a ona je najednou velmi oblíbená. Tím se však Angel začne měnit a zapomíná na své staré kamarády. Dokáže v sobě najít to staré, neoblíbené já? Anebo bude zneužívat v sobě objevenou ďábelskou moc?
.
Kniha se mi líbila a rozhodně jsem se u ní hodně pobavila. Skvěle člověku zvedne náladu a nudit se u ní nebudete.
.
Děj není nijak složitý, točí se hlavně kolem Angel, která během příběhu proděla několik zásadních proměn. Ostatním postavám, tedy kromě Lua, není věnováno tolik pozornosti a nejsou ani nijak zvlášť propracované.
Ale věřím, že náctiletá slečna knihu jistě ocení, my ostatní si ji můžeme přečíst jako lehké oddychové počtení.
.
Hodnocení: 6/10
Název: Počertěná: Tatínkův andílek (orig. Bedeviled - Daddy´s Little Angel, 2009)
Autor: Shani Petroffová
Série: Počertěná
Díl: 1
Překlad: Ondřej Duha
Vazba: Měkká
Počet stran: 256
Vydal: CooBoo, 2012 (1. vydání)
Doporučená cena: 199 Kč
 

3 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Katrinka Katrinka | E-mail | Web | 11. listopadu 2012 v 16:10 | Reagovat

Tak na zrovna tuhle knížku mám zálusk (stejně jako na mnoho dalších). I když je pro mladší, láká mě už jen ta představa, že otec hlavní hrdinky je ďábel.

2 Bára Bára | 10. března 2013 v 18:21 | Reagovat

ahoj prosím jak to dopadlo s tím jejím tátou smířili jse?

3 Hanulinka Hanulinka | 13. května 2013 v 17:12 | Reagovat

ahoj mam všechny díly Počertěné a musím říct že mě to fakt baví :-) :-D :D

4 sirenixstyl sirenixstyl | 17. října 2013 v 14:30 | Reagovat

tk ta knížka je super sice je mi čtrnáct ae líbí se mi.
Je to oddychovka a zažrala jsem se i někdy do děje.
Chci si přečíst poslední díl :D

5 sirenixstyl sirenixstyl | 17. října 2013 v 14:32 | Reagovat

[2]: no ona se s ním bude ještě hádat a to i v dalších dílech ae nakonec by se podle všeho on měl dát dohromady s její mámou(to ae nwm na 100%)ae s Angel jo

6 Veronika Veronika | 17. ledna 2014 v 15:28 | Reagovat

Četla jsem všechny díly. Nej kniha. I mojí kámošku to baví. Prostě nej nej nej! :-)

7 Assia Assia | 12. prosince 2014 v 21:03 | Reagovat

čítala som všetky diely a je naozaj zábavná :D

8 wew wew | 12. března 2015 v 10:40 | Reagovat

ahoj knizka je moc fajn ale ted oni pisu a nevim jake ma prijmeni

9 LarryKette LarryKette | E-mail | Web | 21. března 2017 v 20:33 | Reagovat

It can be daunting trying to figure out what you need to do once you have been diagnosed with sleep apnea. There are so many new things to learn, and you may feel a bit overwhelmed. Reading this article can provide you with some simple steps to take to make the transition much easier.

Strengthen your throat and jaw with some basic exercises. Developing these muscles should reduce the symptoms of sleep apnea. You can exercise your throat and jaw by simply pulling your tongue or practicing some very simple breathing exercises. The goal is to train you to breathe differently and hopefully make your sleep apnea disappear.

If you have sleep apnea, try sleeping on your side. If you are a back or stomach sleeper, gravity is working against you all night. Your airway is much more likely to collapse if you are facing straight up or down. Sleeping on your side instead makes it much easier for your body to maintain your airway as you sleep.

Do not take sleeping pills if you suffer from sleep apnea. These pills are not recommended if you suffer from this condition because they relax the muscles of your throat. Skipping them can actually help you get a better night of sleep because your apnea symptoms are not aggravated.

Try your best to lay off tobacco and nicotine products. Cigarette smoke can irritate your upper airway causing it to swell up, subsequently hindering your ability to breath during the night. Quitting smoking could therefore, significantly improve your sleep apnea symptoms and will also improve your body's overall health and your feelings of well-being.

Drink one cup of caffeinated coffee a few hours before you go to sleep. It may seem silly to drink a caffeine drink at night, but this can actually help keep your throat open while you sleep. You may have to play around with what time you drink the coffee to avoid restlessness.

The first thing to do when you think you are dealing with sleep apnea is to discover if it is really apnea or just advanced snoring. If you have a loved one sleeping with you, this can be done alone at home, but if not you may need to visit a sleep clinic.

If you have difficulties sleeping because of your sleep apnea, you should avoid driving or operating dangerous machines. If you do not get a good night of sleep, take public transportation instead of driving to prevent accidents and do not take a job in a factory or on a construction site.

If you are a trucker who has sleep apnea, take precautions to stay safe on the road. First of all, get yourself properly diagnosed and treated. If your doctor prescribes a CPAP, use it. They are small and easily portable and can run on battery power if necessary. Try to stay fit and get regular sleep to keep your condition under control.

These tips were written especially for people who suffer from apnea, whether directly or indirectly as a bed partner. While it can be quite difficult to completely remove apnea from your life, there are ways to live with it, and these were touched on in this useful sleep apnea article.

<a href=https://www.viagrasansordonnancefr.com/>viagrasansordonnancefr.com</a>

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama